Sposób przygotowania:
Cannelloni pod kołderką
Rozgrzej olej na patelni, wrzuć mięso mielone lub pokrojona w kostkę wędlinę, podsmaż na rumiano. Warzywa i pieczarki umyj i pokrój w kawałki mniej więcej tej samej wielkości. Dodaj do mięsa i smaż kilka minut mieszając od czasu do czasu. Koncentrat rozmieszaj w szklance wody. Dodaj poszczypcie bazylii i oregano. Szklane lub ceramiczne naczynie do zapiekania wysmaruj masłem. Napełniaj cannelloni delikatnie farszem i ciasno układaj jedno przy drugim. Polej sosem pomidorowym. Przykryj naczynie folią aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C przez 25-30 minut. Zdejmij folię. Przykryj zapiekankę plastrami sera i zapiekaj jeszcze przez kilka minut, aż ser się rozpuści. Podawaj w naczyniu w którym się piekła.