dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Cannelloni pod kołderką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z mięskiem mielonym...i papryczką.

Cannelloni pod kołderką

Składniki:

Cannelloni pod kołderką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni pod kołderką
Rozgrzej olej na patelni, wrzuć mięso mielone lub pokrojona w kostkę wędlinę, podsmaż na rumiano. Warzywa i pieczarki umyj i pokrój w kawałki mniej więcej tej samej wielkości. Dodaj do mięsa i smaż kilka minut mieszając od czasu do czasu. Koncentrat rozmieszaj w szklance wody. Dodaj poszczypcie bazylii i oregano. Szklane lub ceramiczne naczynie do zapiekania wysmaruj masłem. Napełniaj cannelloni delikatnie farszem i ciasno układaj jedno przy drugim. Polej sosem pomidorowym. Przykryj naczynie folią aluminiową i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C przez 25-30 minut. Zdejmij folię. Przykryj zapiekankę plastrami sera i zapiekaj jeszcze przez kilka minut, aż ser się rozpuści. Podawaj w naczyniu w którym się piekła.