Sposób przygotowania:
Cannelloni z mielonym i feta
Mieso mielone podsmazyc na oleju, dodac pokrojona drobno cebule oraz drobno pokrojony czosnek. Smazac , dodac koncentrat pomidorowy, bazylie , oregano i tabasco.
Odstawic do przestygniecia.
Dodac rozdrobniona fete...i dopiero teraz przyprawic sola i pieprzem.
Feta jest sama w sobie dobrze przyprawiona.
Nakladac farsz do Cannelloni i ukladac ciasno w formie zaroodpornej, wczesniej nasmarowanej maslem.
W garnuszku zagotowac wode ze smietana, dodajac serek topiony, ciagle mieszajac. Jezeli konsystencja sosu jest za rzadka, sos mozna zagescic.
Tak przygotowanym sosem polewamy Cannelloni, posypujemy serem zoltym i zapiekamy w nagrzanym wczesniej piekarniku na 200°C, okolo 35 minut.
Ja, zaczym nadziewalam Cannelloni, podgotowalam je przez 2 minuty (nie dluzej) :)
Odstawic do przestygniecia.
Dodac rozdrobniona fete...i dopiero teraz przyprawic sola i pieprzem.
Feta jest sama w sobie dobrze przyprawiona.
Nakladac farsz do Cannelloni i ukladac ciasno w formie zaroodpornej, wczesniej nasmarowanej maslem.
W garnuszku zagotowac wode ze smietana, dodajac serek topiony, ciagle mieszajac. Jezeli konsystencja sosu jest za rzadka, sos mozna zagescic.
Tak przygotowanym sosem polewamy Cannelloni, posypujemy serem zoltym i zapiekamy w nagrzanym wczesniej piekarniku na 200°C, okolo 35 minut.
Ja, zaczym nadziewalam Cannelloni, podgotowalam je przez 2 minuty (nie dluzej) :)
misia53
msewka
Anula
Doro
Wiecej zdjec na Forum!
iwi69
luna
teresa.rembiesa
Natala1210
kinga
euzebiuszek
Bahus