Pychotka

Pychotka

Kucharz
[Przepisów: 11]

Chilli Con Carne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To pyszne danie dla miłośników ostrej, meksykańskiej kuchni

Chilli Con Carne

Składniki:

Chilli Con Carne

 

  • uszka kukurydzy
  • puszka czrwonej fasoli
  • 2-3 torebki ryżu (najlepiej basmati)
  • świerze lub suszone chilli
  • kartonik pomidorów w kawałkach
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • połowa cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • kurkuma, ostra papryka, curry

Sposób przygotowania:

Chilli Con Carne
Ryż gotujemy z kurkumą. Cebulke i czosnek obieramy, drobno siekamy. Podsmażamy na oliwie, dodajemy drobno posiekane chilli i po chwili mięso mielone, smażymy. Dodajemy pomidory, fasolę i kukurydzę. Przyprawiamy curry, papryką, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Wykładamy na talerz i ozdabiamy swierzymi ziołami.
P.S.: W wersji łagodnej można zrezygnować z ostrej papryki.
Smacznego :)

Tagi:

mięso ryż uszka