2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Chrupiąca ryba kukurydziano porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Dzisiejszy czy piątkowy dzień jest doskonały na taką chrupiącą rybkę polecam na nie banalny obiad,dodatek pora sprawia że ryba jest ostrzejsza w smaku.

Chrupiąca ryba kukurydziano porowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiąca ryba kukurydziano porowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca ryba kukurydziano porowa
Mrożone filety rozmrozić,osuszyć ręcznikiem papierowym,oprószyć grubo pieprzem cytrynowym. Płatki kukurydziane przesypać do woreczka foliowego pokruszyć drobniutko.Por umyć posiekać drobno nożem wymieszać z płatkami i bułką tartą. Jaja rozkłócić widelcem z solą .Rybę panierować kolejno w mące kukurydzianej jajku i na końcu w porowo-kukurydzianej panierce.Smażyć na rozgrzanym oleju ryżowym lub roślinnym z obu stron na rumiano. podawać z surówką z kapusty kiszonej.
Chrupiąca ryba kukurydziano porowa
umyty osuszony por siekamy drobniutko nozem
Chrupiąca ryba kukurydziano porowa
rozmrożoną rybę oprószamy grubo pieprzem cytrynowym
Chrupiąca ryba kukurydziano porowa
robimy panierkę według przepisu por i płatki rozkruszone
Chrupiąca ryba kukurydziano porowa
smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym podajemy goracą