SUPERPRZEPIS

Chrzanowe koreczki z lososiem.

  • 4
  • Jojo
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13
Chrzanowe koreczki z lososiem.

Przystawka na każdą okazje.

Składniki:

Chrzanowe koreczki z lososiem.

 

  • 1 szkl. maki
  • 1 szkl. mleka
  • pól szkl. wody
  • 2 jajka
  • sol
  • tłuszcz do smażenia
  • 300 g wędzonego łososia w plasterkach
  • Na masę:
  • 200 g białego sera
  • ok. pół szkl. śmietany
  • 2-3 łyżeczki ostrego chrzanu /ze słoiczka/
  • koperek
  • sol
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Chrzanowe koreczki z lososiem.
Ser przekrecic przez maszynke / mysle ze mozna tez uzyc gotowego twarozku,- nie wyprobowalam /. Zrobic ciasto nalesnikowe i usmazyc cienkie nalesniki. Zmielony ser rozcienczyc smietana , dodac chrzan /2 lub 3 lyzeczki w zaleznosci jak kto lubi /,popieprzyc i lekko posolic , dodac posiekany koperek i wyrobic mase. Calosc nie moze byc za rzadka. Przestudzone nalesniki smarujemy przygotowana masa , ukladamy plasterki lososia i zwijamy w ruloniki. Odstawiamy na jakis czas do lodowki / ok pol godziny/, a nastepnie kazdy rulonik kroimy w krazki - ok 2 cm. W kazdy krazek wbijamy szpadke - i przystawka gotowa.