Sposób przygotowania:
Chutney dyniowo-pomarańczowy z naleśnikami orkisz
Chutney - Na maśle smażymy dynię, doprawiamy ją miodem, sokiem i skórką z 1 pomarańczy, ekstraktem waniliowym, cynamonem i gałką. Całość dusimy do miękkości, aż odparuje nadmiar płynu, a dynię pokryje gęsty sos. Naleśniki orkiszowe pełnoziarniste- Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe- najlepiej wszystkie składniki rozrobić w mleku, dopiero gdy będziemy mieli gładką masę dolewamy resztę płynu w postaci wody gazowanej. Naleśniki smażymy na patelni teflonowej - dla smakowitości możemy smażyć je na maśle klarowanym, ale w wersji jeszcze bardziej fit możemy usmażyć je na suchej teflonowej patelni. Naleśniki faszerujemy chutneyem dyniowo-pomarańczowym. Składamy w kopertę. Podajemy z dodatkową porcją chutneyu dyniowego oraz filetami z pomarańcz. Smacznego!