Sposób przygotowania:
ciasto
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami
Mak przekręcić 2xPrzez maszynkę ( wcześniej namoczyć) dodać do masy, na końcu dodać pianę z białek. Upiec z tego 2 placki w prostokątnej formie
Na jeden placek makowy wyłożyć połowę masy. Biszkopt upieczony w takiej blaszce jak placki makowe, pokroić na 6 pasków. Paski ułożyć na masie, tak aby były między nimi odstępy, w te puste miejsca wlać tężejącą galaretkę ( w dowolnym smaku i kolorze- ja robiłam z czerwoną), jak zastygnie wyłożyć resztę masy, przykryć drugim plackiem makowym. Polać polewą czekoladową.
Mak przekręcić 2xPrzez maszynkę ( wcześniej namoczyć) dodać do masy, na końcu dodać pianę z białek. Upiec z tego 2 placki w prostokątnej formie
Na jeden placek makowy wyłożyć połowę masy. Biszkopt upieczony w takiej blaszce jak placki makowe, pokroić na 6 pasków. Paski ułożyć na masie, tak aby były między nimi odstępy, w te puste miejsca wlać tężejącą galaretkę ( w dowolnym smaku i kolorze- ja robiłam z czerwoną), jak zastygnie wyłożyć resztę masy, przykryć drugim plackiem makowym. Polać polewą czekoladową.