Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowo-kokosowe
Lekko ubić śmietanę, wsypując cukier i cukier waniliowy. Dodać kolejno 3 jajka, nie przerywając ubijania. Zmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy całość wymieszać do jednolitej konsystencji. Blaszkę wysmarować tłuszczem, przełożyć ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 min. w temp. ok.175C. Zrumienić wiórki kokosowe na suchej patelni. Zagotować mleko z cukrem i tłuszczem, dobrze wymieszać. Wsypać wiórki, zdjąc garnek z ognia. Osączyć ananasa, pokroić na małe kawałki, dodać do masy kokosowej. Wyjąć podpieczone ciasto równomiernie posmarować gotową masą ciasto. Ponownie wstawić blachę do gorącego piekarnika. Piec ciasto jeszcze przez 20 min do suchego patyczka. Wyjać z piekarnika i ostudzić. Wystygnięte ciasto pokroić w kwadraty.
Natala1210
andzia67