Sposób przygotowania:
Ciasto bananowo-daktylowe
Do miski wkładam suche składniki: makę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon i dokładnie mieszam je. Banany i daktyle miksuję w rozdrabniaczu na gładką masę, do której dodaję miód, rostopione i przestudzone masło, ekstrakt z wanilii i jajka. Całość miksuję. Do masy bananowo-daktylowej dodaję suche składniki i jeszcze przez chwilę miksuję.
Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 22x8,5 cm.Wstawiam do nagrzanego do 160°C piekarnika i piekę 90 minut. Upieczone ciasto zostawiam w foremce do całkowitego wystygnięcia.*Najsmaczniejsze jest na drugi dzień po upieczeni, a przechowywane w pojemniku na ciasto zachowuje świeżość przez kilka dni.
Ciasto przekładam do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 22x8,5 cm.Wstawiam do nagrzanego do 160°C piekarnika i piekę 90 minut. Upieczone ciasto zostawiam w foremce do całkowitego wystygnięcia.*Najsmaczniejsze jest na drugi dzień po upieczeni, a przechowywane w pojemniku na ciasto zachowuje świeżość przez kilka dni.
zbysiowa
anemon
Masz rację, ciasto świetnie smakuje do kawy, ale też z kubkiem mleka lub kakao. Nawet na śniadanie, bo nie jest bardzo słodkie.
Alex_M
anemon
Jeśli tak, to koniecznie musisz upiec, bo na pewno będzie Ci smakowało.
Jesteśmy tym co jemy
anemon