Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe pomazane
Zimne jajka z lodówki rozbić,oddzielić żółtka od białek,białka ubić na bardzo sztywno, z odrobiną soli. Dodać cukier i cukier waniliowy, dalej ubijać na bardzo sztywną bezę,na końcu dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia,wszystko delikatnie wymieszać. Tortownicę o wymiarach 29 cm ,wysmarować masłem i wysypać bułką tartą (sam spód,boki mają być suche) Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180st C,piec około 45-50 min(w zależności od piekarnika) Wystudzony biszkopt,przekroić na 3 krążki,wcześniej galaretki rozpuścić w 7 szklankach wody,wystudzić ,dobrze tężejącą galaretkę podzielić na pół. Spód ciasta włożyć do tortownicy,wylać połowę galaretki,przykryć drugim krążkiem,na to wylać drugą część galaretki i przykryć ostatnim krążkiem. Do wysokiego naczynia wlać 1 szklankę zimnego mleka,wsypać śnieżki ,ubić dobrze na bardzo sztywną masę,pod koniec dodać 1 łyżkę kakao,wierzch ciasta pomazać ubitą masą,posypać tartą czekoladą ,odstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Smacznego:)
msewka
Natala1210
Izabella
irena56
Napewno jest bardzo smaczne,musze sprobowac
irena56