Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowo-kruche
Ciasto kruche: mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder, jajko, posiekaną margarynę, sodę i miód. Zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części i pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni. Ciasto biszkoptowe: białka ubijamy , stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka i na koniec obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni. Krem: połowę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, do reszty mleka dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, mieszamy i wlewamy na kipiące mleko. Jak dobrze zakipi zdejmujemy z ognia dodajemy margarynę i mieszamy aż całkiem się rozpuści, na koniec dodajemy olejek pomarańczowy. Ciepłym kremem przekładamy placki: na spód ciasto kruche, potem połowa kremu, następnie ciasto biszkoptowe, druga połowa kremu i na wierzch drugie ciasto kruche.