Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z masą dyniowo - jabłkowąETAP 1:

Białka oddzielamy od żółtek. Margarynę topimy i studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę.
ETAP 2:

Ucierając wlewamy przestudzoną margarynę.
ETAP 3:

Następnie wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i kakao. Wszystko razem miksujemy mikserem na najniższych obrotach na jednolitą masę.
ETAP 4:

Białka ubijamy na sztywną pianę. Pianę dodajemy do ciasta i mieszamy łyżką, aż piana połączy się z ciastem.
ETAP 5:

Ciasto wylewamy na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni.
ETAP 6:

Dynię kroimy w kostkę i przekładamy do garnka, wlewamy wodę i dodajemy margarynę. Gotujemy do miękkości pod przykryciem.
ETAP 7:

Do dyni dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka i dalej gotujemy, aż wszystko będzie miękkie.
ETAP 8:

Następnie miksujemy blenderem na mus.
ETAP 9:

Do gorącego musu wsypujemy galaretki i mieszamy.
ETAP 10:

Gdy masa zacznie tężeć to wykładamy ją na ciasto. Wkładamy do lodówki.
ETAP 11:

Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem śmietan fixów i cukru pudru.
ETAP 12:

Śmietanę wykładamy na masę dyniowo - jabłkową, rozsmarowujemy.
ETAP 13:

Herbatniki kruszymy blenderem, po czym posypujemy (przez sitko) wierzch ciasta.