Sposób przygotowania:
Ciasto drożdżowe z porzeczkami i czekoladą
Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru i ciepłym mlekiem. Odstawić, aż drożdże ruszą. Jajka roztrzepać z pozostałym cukrem. Masło rozpuścić i przestudzić. Mąkę przesiać i wlać do niej zaczyn, jajka i masło. Zagnieść ciasto, wyrabiać około 10min. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aż ciasto podwoi swoją objętość (ok 1godz) W tym czasie można przygotować kruszonkę. Wszystkie składniki włożyć do miseczki i rozetrzeć. Wstawić do lodówki. Ciasto jeszcze raz zagnieść, ale krótko i wyłożyć na blachę 23x33cm. Czekoladę posiekać (niezbyt drobno) i wysypać na ciasto. Wyłożyć porzeczkę i posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 40min. Smacznego!