Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z serem i czarną porzeczką
Serek waniliowy zmiksować z żółtkiem, cukrem i budyniem waniliowym /proszek/. Składniki kruszonki rozetrzeć palcami do uzyskania grudek. Z drożdży, łyżki mąki i trzech łyżek ciepłego mleka zrobić rozczyn. Odstawić go do wyrośnięcia.Do miski wlać pozostałe letnie mleko, cukier i jajka. Następnie dodać pozostałą mąkę i gotowy, wyrośnięty rozczyn. Całość przez moment wyrabiać, następnie dodać roztopione i przestudzone masło i w dalszym ciągu wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Miskę z ciastem odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto jeszcze chwilę wyrabiać, a następnie podzielić je na kawałki i formować bułeczki. W każdej zrobić wgłębienie, napełnić je masą serową i porzeczkami. Bułki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podrosną, będzie to trwało około 30 minut.Każdą bułeczkę posmarować mlekiem wymieszanym z cukrem i posypać wcześniej przygotowaną kruszonką. Piekarnik nagrzać do temperatury 170°C, wstawić blaszkę z bułeczkami i piec je około 15-20 minut. Upieczone bułeczki wystudzić na kratce kuchennej.