Sposób przygotowania:
Ciasto kakaowe 2
Ciasto kakaowe Białka ubić na sztywno ,dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę i piec 40 minut w tem 180 stopni. Po upieczeniu przekroić. Ciasto nugatowe Białka ubić z cukrem pudrem dodać pozostałe składniki i lekko wymieszać. Upiec w tem 180 stopni przez 30 minut. Krem Mleko wymieszać z cukrem mąkami ,żółtkami i cukrem waniliowym. Zagotować i przestudzić. Do kakao dodać tyle gorącej wody by powstała gęsta masa.Masło utrzeć i dodać ostudzoną masę,spirytus i masę kakaową. Do formy wyłożyć ciasto kakaowe krem wiśnie i znowu krem,ciasto nugatowe krem i wiśnie resztę kremu i ciasto kakaowe.Polać polewą czekoladową.