sylwia17

sylwia17

Szef Kuchni
[Przepisów: 36]

Ciasto kakaowe 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najlepsze następnego dnia, kiedy ciasto przegryzie się masami.

Ciasto kakaowe 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto kakaowe 5

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto kakaowe 5
Ciasto; Wszystkie składniki ciasta zagnieść i podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao, a drugą pozostawić białą. Z każdej uformować po dwa placki wielkości średniej blachy i upiec każdy osobno. Krem; Szklankę mleka zagotować, dodać jajka utarte z cukrem pudrem, doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Dwie łyżki mąki ziemniaczanej rozprowadzić w ćwierci szklanki zimnego mleka, dodać do gorącego mleka, wsypać kakao, wymieszać i jeszcze raz zagotować. Do gorącej masy dodać margarynę i mieszać, aż się rozpuści. Nie gotować. Przełożyć placki kremem, polać ciasto polewą kakaową.
Ciasto kakaowe 5
Etap 1
Ciasto kakaowe 5
Etap 2
Ciasto kakaowe 5
Etap 3
Ciasto kakaowe 5
Etap 4