Sposób przygotowania:
Ciasto kawowe z kokosem i jabłkami
Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka. Zmniejszyć obroty miksera i wsypać stopniowo zmieszane mąki z proszkiem. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, i piec przez 15min w 180*C. Wkład kokosowy: Białka ubić na sztywno. Stopniowo ubijać z cukrem. Doo tak przygotowanej masy wsypać kokos i proszek- delikatnie wymieszać. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia, i piec przez 25-30 min w 180*C. Krem
KAWA : Ugotować budyń, czyli żółtka utrzeć z cukrem, wlać szklankę mleka, dodać mąki i zmiksować na gładko. Pozostałe mleko zagotować. Na wrzące mleko wylać przygotowaną masę i gotować do momentu uzyskania gęstej konsystencji, mieszając co chwilę. Wystudzić. Masło utrzeć na puch (ok 10min) . Budyń dodawać po łyżce, cały czas miksująć. Gdy masa będzie gładka wsypać łyżkę kawy i zmiksować. Schłodzić w lodówce.
Krem CAPPUCCINO: Ugotować budyń (tak samo jak w opisie kremu KAWA). Masło utrzeć na puch (ok 10min) . Budyń dodawać po łyżce, cały czas miksująć. Gdy masa będzie gładka wsypać łyżkę CAPPUCCINO i zmiksować. Schłodzić w lodówce.
Jabłka: Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na grubych oczkach. Wymieszać z cukrem pudrem i cynamonem. Wstawić na ogień, dodać wodę. Zagotować. Dodać przygotowaną mąkę. Zestawić z ognia i wlać wrzącą rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać. Wystudzić.
Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu.Na biszkopt wyłożyć krem KAWA, następnie położyć wkładkę kokosową a na nią krem CAPPUCCINO. Wierzch wyłożyć ciasteczkami i przykryć jabłkami. zalać tężejącą galaretką.
KAWA : Ugotować budyń, czyli żółtka utrzeć z cukrem, wlać szklankę mleka, dodać mąki i zmiksować na gładko. Pozostałe mleko zagotować. Na wrzące mleko wylać przygotowaną masę i gotować do momentu uzyskania gęstej konsystencji, mieszając co chwilę. Wystudzić. Masło utrzeć na puch (ok 10min) . Budyń dodawać po łyżce, cały czas miksująć. Gdy masa będzie gładka wsypać łyżkę kawy i zmiksować. Schłodzić w lodówce.
Krem CAPPUCCINO: Ugotować budyń (tak samo jak w opisie kremu KAWA). Masło utrzeć na puch (ok 10min) . Budyń dodawać po łyżce, cały czas miksująć. Gdy masa będzie gładka wsypać łyżkę CAPPUCCINO i zmiksować. Schłodzić w lodówce.
Jabłka: Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na grubych oczkach. Wymieszać z cukrem pudrem i cynamonem. Wstawić na ogień, dodać wodę. Zagotować. Dodać przygotowaną mąkę. Zestawić z ognia i wlać wrzącą rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać. Wystudzić.
Galaretkę ugotować wg przepisu na opakowaniu.Na biszkopt wyłożyć krem KAWA, następnie położyć wkładkę kokosową a na nią krem CAPPUCCINO. Wierzch wyłożyć ciasteczkami i przykryć jabłkami. zalać tężejącą galaretką.