Sposób przygotowania:
Ciasto Kawowy banan
Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z jogurtem kawowym. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z masą bananową. Dwie łyżki żelatyny przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do zimnej żelatyny dodać 2-3 łyżki masy i wymieszać. Dopiero wtedy wymieszać żelatynę z resztą masy.
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, wlać masę bananową. Wstawić do lodówki by stężała.
Resztę żelatyny rozpuścić i przestudzić. Śnieżkę przygotować na mleku. Jedną czekoladę mleczną (10 dkg) rozpuścić na parze i gdy przestygnie wymieszać z przygotowaną śnieżką i kakao. Żelatynę wymieszać z 2-3 łyżkami masy i dopiero połączyć z całością. Tą masę wyłożyć na masę bananową. Wstawić do lodówki by stężała.
Resztę czekolady zetrzeć na tarce i udekorować nimi ciasto.
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, wlać masę bananową. Wstawić do lodówki by stężała.
Resztę żelatyny rozpuścić i przestudzić. Śnieżkę przygotować na mleku. Jedną czekoladę mleczną (10 dkg) rozpuścić na parze i gdy przestygnie wymieszać z przygotowaną śnieżką i kakao. Żelatynę wymieszać z 2-3 łyżkami masy i dopiero połączyć z całością. Tą masę wyłożyć na masę bananową. Wstawić do lodówki by stężała.
Resztę czekolady zetrzeć na tarce i udekorować nimi ciasto.
gusia1000
marietta