misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Ciasto Kawowy banan

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Połączenie smaku bananów i kawy to strzał w dziesiątkę

Ciasto Kawowy banan Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto Kawowy banan

 

Sposób przygotowania:

Ciasto Kawowy banan
Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z jogurtem kawowym. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i wymieszać z masą bananową. Dwie łyżki żelatyny przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do zimnej żelatyny dodać 2-3 łyżki masy i wymieszać. Dopiero wtedy wymieszać żelatynę z resztą masy.

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami, wlać masę bananową. Wstawić do lodówki by stężała.

Resztę żelatyny rozpuścić i przestudzić. Śnieżkę przygotować na mleku. Jedną czekoladę mleczną (10 dkg) rozpuścić na parze i gdy przestygnie wymieszać z przygotowaną śnieżką i kakao. Żelatynę wymieszać z 2-3 łyżkami masy i dopiero połączyć z całością. Tą masę wyłożyć na masę bananową. Wstawić do lodówki by stężała.

Resztę czekolady zetrzeć na tarce i udekorować nimi ciasto.
Ciasto Kawowy banan
Na ułożone wcześniej biszkopty wlać masę bananowo kawową
Ciasto Kawowy banan
Masę czekoladową wlewamy na wcześniejszą dopiero gdy ta będzie dobrze zastygnięta
Ciasto Kawowy banan
Gdy masa lekko stężeje dekorujemy wierzch wiórkami czekolady i wstawiamy do lodówki