Sposób przygotowania:
Ciasto Kolber - Hummingbird cake
1. Ciasto: Ananas i banany zmiksować na puree. Cukier, olej, żółtka dobrze wymieszać ze sobą, dodać owocowe puree oraz suche składniki (przesiane!) Wszystko dobrze wymieszać ze sobą. 2. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać do masy. 3. Dwie tortownice o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (tylko dno!). Ciasto przelać do dwóch form. Piec w 170st.C około 30-40 minut do zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. 4. Krem: Masło utrzeć z cukrem pudrem do puszystości, dodać pozostałe składniki i zmiksować. 5. Pierwszy blat ciasta wysmarować kremem, przykryć drugim blatem. Górę i boki wysmarować resztą kremu. Udekorować ciasto posiekanymi orzechami. Smacznego!