Sposób przygotowania:
Ciasto królewskie
Placek miodowy: Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobiać do momentu aż nie bedzie się kleiło. Ciasto podzielić na 2 równe części. Rozłożyć na dwóch jednakowych blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia, zrobic małe dziurki. Każdy placek piec około 20 minut po tym czasie można zajrzeć i jeśli bedzie zarumienione wyłaczyc. Ostudzić.Biszkopt: Jajka ubić, dodać cukier, nadal ubijać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem prostokątną formę o takich samych wymiarach jak formy w których pieczone było ciasto. Piec około 25-30 minut w Ostudzić.Masa budyniowa: Większą połowe mleka zagotować z cukrem i masłem, dodać mąkę wymieszaną z pozostałym mlekiem i ugotować jak budyń.Składniki na polewę rozpuścić i zagotować, gdy składniki sie zetną, należy ja przestudzić. Układać następująco: - placek miodowy -masa budyniowa -biszkopt - masa budyniowa -placek miodowy Gotowe ciasto należy polać polewą czekoladową i posypać np. migdałami, czy wiórkami kokosowymi. Można dodać na masę budyniową owoce, najlepiej banany Smacznego
msewka
justynak223
msewka
Mi nie bardzo rośnie biszkopt jak oddzielnie nie ubiję białek.Ale spróbuję kiedyś zrobić to ciasto tylko z własnym biszkoptem.
justynak223
msewka
justynak223
siwa12345
Andrzej03
NieLubieMleka