Sposób przygotowania:
Ciasto krówka z kremem
Białka oddzielić od żółtej i ubić je na sztywno. Stopniowo łyżkami dodawać cukier. Następnie dodać żółtka i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz ciemne gorzkie kakao Wszystko dokładnie wymieszać lub zmiksować. Przygotowaną masę wyłożyć na blaszkę lub tortownicę, wysmarowaną tłuszczem. Piekarnik nagrzać do temp 170 stopni. Piec 30 minut. Po upieczeniu wyciągnąć z blaszki i odstawić do ostygnięcia. Przekroić biszkopt na pół. MASA: Do szklanki mleka wsypać budynie i mąkę, wymieszać. Pozostałe mleko z dodatkiem cukru zagotować. Wlać mleko z budyniami i gotować, energicznie mieszając, aby nie powstały grudki- ok 1 minuty. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miksując, stopniowo dodawać miękki tłuszcz. Tak przygotowany krem wyłożyć na pierwszą część biszkoptu i przykryć druga częścią, lekko dociskając. POLEWA: Cukierki krówki przełożyć do garnka wraz masłem i mlekiem. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając doprowadzić do ich rozpuszczenia. Ciepłą masę wylewamy na wierzch ciasta. Pozostawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje następnego dnia:) Smacznego.