Sposób przygotowania:
Ciasto krucho-drożdżowe z serem i kruszonką
Ciasto. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem, wsypać 2 łyżki mąki, zamieszać i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ciepłe masło rozetrzeć, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, rozczyn, żółtka, sól i śmietanę. Szybko wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia. Kruszonka Mąkę, cukier, żółtko i masło posiekać, następnie palcami rozcierać aż powstanie kruszonka. Masa serowa Ser zmiksować dodając stopniowo mleko, olej, żółtka. cukier puder, budyń. Pod koniec dodać rodzynki oprószone mąką, skórkę pomarańczową, sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, wyłożyć na stolnicę, rozwałkować, włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 37/21 cm, odłożyć na 10 minut. Następnie wyłożyć masę serową, posypać kruszonką. Piec w temp 190 stopni około 40-45 minut.