Sposób przygotowania:
Ciasto miodowe z kaszą manną
Przepis na ciasto na miodzie: Miód rozpuścić w garnku na małym ogniu, a następnie ostudzić. W tym czasie utrzeć jajko z cukrem. Mąkę wymieszać z sodą, dodać utarte jajko z cukrem, ostudzony miód i śmietanę. Wyrobić wszystko razem. Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować i piec po 20 minut każdy placek oddzielnie na rumiany kolor.
Ciasto można piec w formie okrągłej lub prostokątnej.
Przepis na masę z kaszy manny: Do 1 szklanki mleka dodać kaszę mannę i wymieszać. Pozostałe mleko, czyli 1 szklankę zagotować z cukrem pudrem. Następnie dodać mannę i dalej gotować od 15 do 20 minut cały czas mieszając. Ostudzić. W tym czasie utrzeć margarynę i stopniowo dodawać mannę. Dalej ucierać. Przełożyć każdy placek. Na wierzchu posypać startą czekoladą.
Ciasto można piec w formie okrągłej lub prostokątnej.
Przepis na masę z kaszy manny: Do 1 szklanki mleka dodać kaszę mannę i wymieszać. Pozostałe mleko, czyli 1 szklankę zagotować z cukrem pudrem. Następnie dodać mannę i dalej gotować od 15 do 20 minut cały czas mieszając. Ostudzić. W tym czasie utrzeć margarynę i stopniowo dodawać mannę. Dalej ucierać. Przełożyć każdy placek. Na wierzchu posypać startą czekoladą.
bajtek
Ewe_lina