Sposób przygotowania:
Ciasto przekładane wg Megg
Ciasto kakaowe: Margarynę roztopić z miodem i pozostawić do ostudzenia. Na stolnicę wysypać mąkę, cukier, sodę oraz kakao, dodać jajko i siekać nożem. Następnie dodać wystudzoną margarynę z miodem i wszystko razem posiekać nożem, a następnie zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą część wyłożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 st przez ok. 20 min. Ciasto biszkoptowe: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i nadal ubijać, dodawać po jednym żółtku ciągle ubijając. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko razem delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 st przez 30 min. Masa: Połowę mleka zagotować z cukrem oraz cukrem waniliowym. W pozostałym mleku roztrzepać mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i całość wlać na gotujące się mleko z cukrem. Całość gotować ciągle mieszając, aż powstanie gęsty budyń, który następnie odstawić do stygnięcia. Masło utrzeć na puch i dodawać porcjami ostudzony budyń, ciągle ucierając, na puszystą masę. Ułożenie: Na ciasto kakaowe wyłożyć połowę masy i rozsmarować. Na to położyć ciasto biszkoptowe i rozsmarować na nim resztę masy. Na wierzch wyłożyć drugie ciasto kakaowe. Całość polać czekoladową polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepiej smakuje dopiero na drugi dzień jak ciasto kakaowe zmięknie.