Sposób przygotowania:
Ciasto puszek z kokosową posypką
Biszkopt: Białka ubić z cukrem nadal ubijać dodać żółtka , następnie wlać wodę, olej, i maki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wylać na dwie blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp 180 stopni.
Masa: Bułeczki zalać mlekiem i odstawić aż nasiąkną , następnie rozdrobnić je widelcem . Pozostałe mleko zagotować z cukrem , dodać mleko z bułką , kokos i gotować około 5 minut . Odstawić do ostygnięcia mieszając co jakiś czas. Margarynę utrzeć , dodać masę bułkową.
Jeden biszkopt posmarować grubą warstwą dżemu, wyłożyć większą połowę masy, przykryć drugim biszkoptem i rozsmarować pozostałą masę.
Posypka: Masło roztopić dodać cukier i wiórki kokosowe, smażyć na małym ogniu ciągle mieszając aż wiórki nabiorą złotego koloru. Jeszcze ciepłe rozsypać na masie. Ciasto wstawić do lodówki.
Masa: Bułeczki zalać mlekiem i odstawić aż nasiąkną , następnie rozdrobnić je widelcem . Pozostałe mleko zagotować z cukrem , dodać mleko z bułką , kokos i gotować około 5 minut . Odstawić do ostygnięcia mieszając co jakiś czas. Margarynę utrzeć , dodać masę bułkową.
Jeden biszkopt posmarować grubą warstwą dżemu, wyłożyć większą połowę masy, przykryć drugim biszkoptem i rozsmarować pozostałą masę.
Posypka: Masło roztopić dodać cukier i wiórki kokosowe, smażyć na małym ogniu ciągle mieszając aż wiórki nabiorą złotego koloru. Jeszcze ciepłe rozsypać na masie. Ciasto wstawić do lodówki.