Sposób przygotowania:
Ciasto ryżowe z konfiturą
W misce mieszamy ze sobą składniki suche czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao. Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Banana dodajemy do mąki, dodajemy również ryż, śmietanę 18, jogurt i jajko. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać łyżką i przelać do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą foremki. Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut. Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy ciasto jest dobre. Zostawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu kroimy ciasto na pół i środek smarujemy konfiturą i składamy. Mascarpone mieszamy ze śmietaną i cukrem pudrem i przekładamy do małej miseczki. Do drugiej miseczki nakładamy sos owocowy. Ciasto podajemy z sosami.
kołczu
szpileczka
Dzięki kołczu. Było smaczne. Polecam!!