Sposób przygotowania:
Ciasto śmietanowo - brzoskwiniowo - czekoladowe
1. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Dodać żółtka i zmiksować do połączenia się składników. Wsypać przesiane suche składniki i delikatnie wmieszać je do masy. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24x35cm. Piec w 180st.C około 20 minut. Wyjąć i ostudzić. 2. Pianka: Galaretkę rozpuścić w 250ml. wrzącej wody, pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Śmietanę ubić na sztywno, wlać galaretkę i zmiksować. Piankę wyłożyć na nasączony syropem z brzoskwiń biszkopt. Schłodzić w lodówce. 3. Mus: Galaretkę rozpuścić w 250ml. wrzącej wody, ostudzić. Brzoskwinie zmiksować blenderem na puree. Dodać do galaretki i pozostawić do lekkiego stężenia. Gdy zacznie tężeć wylać mus na piankę, przykryć warstwą herbatników i schłodzić. 4. Przed podaniem ciasto posypać startą mleczną czekoladą. Smacznego!