Sposób przygotowania:
Ciasto Snickers 3
Ciasto: Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę wbić jajka ,dodać miód śmietanę i resztę składników zagnieść szybko ciasto i podzielić na dwie części.
Orzechy włoskie posiekać na drobno dodać cukier i margarynę włożyć wszystko do rondelka dodać miód i gotować około 12 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Na wyłożoną pergaminem blaszkę wyłożyć jedną porcję ciasta wylać na to masę orzechową włożyć do nagrzanego piekarnika do 180* i piec około 15 minut .W ten sposób upiec drugie ciasto tylko już bez orzechów.
Masa: Z 1/2 litra mleka odlać więcej niż pół szklanki a resztę zagotować z cukrami .Do odlanej reszty mleko wbić jajko dodać mąki i wymieszać mikserem.Tak przygotowany budyń wlać do gotującego się mleka i ugotować.Odstawić do ostygnięcia.
Margarynę utrzeć na puch i dodawać po łyżce zimnego budyniu aż powstanie puszysty krem.Przełożenie: Jeden upieczony płat ciasta (bez orzechów) przełożyć masą budyniową przykryć ciastem z orzechami. Smacznego!
Orzechy włoskie posiekać na drobno dodać cukier i margarynę włożyć wszystko do rondelka dodać miód i gotować około 12 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Na wyłożoną pergaminem blaszkę wyłożyć jedną porcję ciasta wylać na to masę orzechową włożyć do nagrzanego piekarnika do 180* i piec około 15 minut .W ten sposób upiec drugie ciasto tylko już bez orzechów.
Masa: Z 1/2 litra mleka odlać więcej niż pół szklanki a resztę zagotować z cukrami .Do odlanej reszty mleko wbić jajko dodać mąki i wymieszać mikserem.Tak przygotowany budyń wlać do gotującego się mleka i ugotować.Odstawić do ostygnięcia.
Margarynę utrzeć na puch i dodawać po łyżce zimnego budyniu aż powstanie puszysty krem.Przełożenie: Jeden upieczony płat ciasta (bez orzechów) przełożyć masą budyniową przykryć ciastem z orzechami. Smacznego!