Sposób przygotowania:
Ciasto sucharkowe
CIASTO:
Mąke zmieszać z cukrem pudrem i przesiać do miski. W środku zrobić zagłębienie. Do zagłębienia wsypać cukier, sol, cukier waniliowy, dodać jajko, mleko, trochę mąki, wyrobić.
Masło pokroić na kawałeczki i wszystkie składniki zagnieść. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Ciasto rozwałkować, rozłożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem, posmarować śmietaną.
WIERZCH:
Sucharki zmieszać z migdałami, cukrem, cynamonem i skórką pomaranczową, rozłożyć na cieście.
Piec 25 minut w temp. 200 stop C. Wyjąć z piekarnika skropić roztopionym masłem i posypać cukrem pudrem.
Mąke zmieszać z cukrem pudrem i przesiać do miski. W środku zrobić zagłębienie. Do zagłębienia wsypać cukier, sol, cukier waniliowy, dodać jajko, mleko, trochę mąki, wyrobić.
Masło pokroić na kawałeczki i wszystkie składniki zagnieść. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Ciasto rozwałkować, rozłożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem, posmarować śmietaną.
WIERZCH:
Sucharki zmieszać z migdałami, cukrem, cynamonem i skórką pomaranczową, rozłożyć na cieście.
Piec 25 minut w temp. 200 stop C. Wyjąć z piekarnika skropić roztopionym masłem i posypać cukrem pudrem.