Sposób przygotowania:
Ciasto Toffi
Mleko w puszce wstawiamy do garnka z wodą o gotujemy około 3 godziny(najlepiej to zrobić dzień wcześniej).
W miseczce mieszamy mąkę,cukier waniliowy,sodę . Wysypujemy na stolnicę. Dodajemy miód,jajka i pokrojoną w kawałeczki margarynę(lub roztopioną). Zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części,każdą z nich osobno rozwałkowujemy i przenosimy na 2 blachy. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Najlepiej najpierw upiec jeden,a później następny placek. wystudzić.
Śmietanę ubić na sztywno,na końcu dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Tym kremem przełożyć dwa,zimne placki. Na wierzchu rozsmarować ugotowane mleko z puszki. Posypać posiekanymi orzechami
Ciasto wstawić do lodówki,aż zmięknie(najlepiej na całą noc)
W miseczce mieszamy mąkę,cukier waniliowy,sodę . Wysypujemy na stolnicę. Dodajemy miód,jajka i pokrojoną w kawałeczki margarynę(lub roztopioną). Zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części,każdą z nich osobno rozwałkowujemy i przenosimy na 2 blachy. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Najlepiej najpierw upiec jeden,a później następny placek. wystudzić.
Śmietanę ubić na sztywno,na końcu dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Tym kremem przełożyć dwa,zimne placki. Na wierzchu rozsmarować ugotowane mleko z puszki. Posypać posiekanymi orzechami
Ciasto wstawić do lodówki,aż zmięknie(najlepiej na całą noc)