Sposób przygotowania:
Ciasto W-Z
Przygotowanie ciasta:
Margarynę utrzyj z cukrem pudrem i waniliowym,dodaj do tego żółtka oraz przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodaj ubitą pianę oraz kakao.Upiecz 2 placki w średnio nagrzanym piecu.
Przygotowanie masy:
Ser zmiel dwa razy i utrzyj z cukrem.żelatynę namocz w małej ilości wody i rozpuść.Schłódź śmietanę którą ubij i dodaj ją wraz z żelatyną do sera.
Przełożenie placka:
Placki przełóż 2/3 ilością masy.Wierzch placka posmaruj pozostałą masą.
Margarynę utrzyj z cukrem pudrem i waniliowym,dodaj do tego żółtka oraz przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodaj ubitą pianę oraz kakao.Upiecz 2 placki w średnio nagrzanym piecu.
Przygotowanie masy:
Ser zmiel dwa razy i utrzyj z cukrem.żelatynę namocz w małej ilości wody i rozpuść.Schłódź śmietanę którą ubij i dodaj ją wraz z żelatyną do sera.
Przełożenie placka:
Placki przełóż 2/3 ilością masy.Wierzch placka posmaruj pozostałą masą.