Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka,ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Piec 25 minut w 180 stop. na dużej blasze. Upieczony biszkopt,wyjąć,ostudzić,przekroić na połowę. PONCZ wodę wymieszać z sokiem i cukrem. KREM Żelatynę namoczyć, gdy napęcznieje rozpuścić, podgrzewając. Śmietankę ubić, połączyć z żelatyną. Wierzch ciasta Brzoskwinie odlać z syropu,osączyć,pokroić w plastry. Galaretkę rozpuścić w 0,5 l gotowanej wody,odstawić do schłodzenia. SKŁADANIE CIASTA biszkopt nasączony ponczem połowa kremu biszkopt nasączony ponczem reszta kremu Na kremie ułożyć plastry brzoskwiń,zalać brzoskwiniową galaretką,odstawić do lodówki na 3 godziny.