Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i rodzynkami
W małej misce zagnieść wszystkie składniki na ciasto. Blaszkę o średnicy 21 x 21 cm wysmarować masłem i upiec na niej placek. Piec 15 minut w temperaturze 200 C. Gotowy placek ostudzić. W rondelku przygotowujemy krem do placka. Mąkę, kaszę, cukier waniliowy oraz budyń w proszku dodać do zimnego mleka, zagotować i mieszać. Szybko mieszamy składniki by nie powstały grudki. Dodajemy galaretki w proszku i dalej szybko mieszamy. Po ugotowaniu w dalszym ciągu mieszamy do czasu wystygnięcia masy. Masło utrzeć z cukrem, po czym dodajemy do masy i mieszamy. Na koniec wsypujemy rodzynki. Kawę zalać wrzącą wodą. Upieczony placek skropić naparem z kawy, przełożyć kremem i wstawić na 2 godziny do lodówki by zastygł. Przygotować galaretki truskawkowe według przepisu na opakowaniu. Ciasto zalać tężejąca galaretką i ponownie wstawić do lodówki na 2 godziny. Można ozdobić bitą śmietaną i pokrojonym jabłkiem.