Sposób przygotowania:
Ciasto z jablkami
Cukier, cukier waniliowy, zoltka i smietane ubic mikserem. Nastepnie dodac wymieszana make z proszkiem do pieczenia i maslem oraz aromat maslany. Wyrobic ciasto, podzielic na 2 czesci i wlozyc w woreczku foliowym na 30 min. do lodowki. Jablka umyc, obrac ze skorki i zetrzec na grubych oczkach. Dodac cynamon i wymieszac. Jedna czesc ciasta wylozyc do posmarowanej tluszczem formy, posypac bulka tarta i wylozyc jablka. Na jablka wylozyc druga czesc ciasta. Piec 30 min. w temp.200 stopni. W tym czasie do garnuszka dac platki migdalowe, maslo, smietane, cukier i cynamon. Mieszajac podgrzewac, az cukier sie rozpusci. Posmarowac platkami ciasto i piec jeszcze ok.20 min. w temp. 200 stopni.
iwi69
msewka
Ja mam tak samo.5