Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem
CIASTO
Do rondla włożyć margarynę,dodać mleko, kakao, cukier wszystko zagotować na wolnym ogniu, ostudzić.
Do sporządzonej masy dodać 2 szkl mąki, żółtka i proszek do pieczenia.
Z białek ubić pianę i połączyć delikatnie z ciastem.
Piec 30 min.w 180 stop.
PRZYGOTOWANIE MASY.
Galaretkę rozpuścić w szkl wody.
Śmietanę schłodzić w lodówce. Ubić śmietanę, dodając po łyżce tężejącej galaretki i dodać kilka kropel olejku rumowego, wymieszać.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą.
Na masę położyć drugą połowę ciasta i wyłożyć resztę masy i posypać wiórkami kokosowymi.
Najlepiej smakuję następnego dnia.
Do rondla włożyć margarynę,dodać mleko, kakao, cukier wszystko zagotować na wolnym ogniu, ostudzić.
Do sporządzonej masy dodać 2 szkl mąki, żółtka i proszek do pieczenia.
Z białek ubić pianę i połączyć delikatnie z ciastem.
Piec 30 min.w 180 stop.
PRZYGOTOWANIE MASY.
Galaretkę rozpuścić w szkl wody.
Śmietanę schłodzić w lodówce. Ubić śmietanę, dodając po łyżce tężejącej galaretki i dodać kilka kropel olejku rumowego, wymieszać.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą.
Na masę położyć drugą połowę ciasta i wyłożyć resztę masy i posypać wiórkami kokosowymi.
Najlepiej smakuję następnego dnia.