Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Ciasto z kremem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Moi goście uwielbiają to ciasto

Ciasto z kremem

Składniki:

Ciasto z kremem

 

  • 4 szt jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 l mleko
  • 1 kost margaryna palma
  • 2,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 2 szkl mąka
  • 1,5 szkl cukier
  • 0,5 l śmietana 18%
  • olejek rumowy do zapachu
  • galaretka cytrynowa - 1 opak
  • cukier puder -2 łyżki
  • wiórki kokosowe -2 łyżki

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem
CIASTO
Do rondla włożyć margarynę,dodać mleko, kakao, cukier wszystko zagotować na wolnym ogniu, ostudzić.
Do sporządzonej masy dodać 2 szkl mąki, żółtka i proszek do pieczenia.
Z białek ubić pianę i połączyć delikatnie z ciastem.
Piec 30 min.w 180 stop.
PRZYGOTOWANIE MASY.
Galaretkę rozpuścić w szkl wody.
Śmietanę schłodzić w lodówce. Ubić śmietanę, dodając po łyżce tężejącej galaretki i dodać kilka kropel olejku rumowego, wymieszać.
Ciasto przekroić na pół, przełożyć masą.
Na masę położyć drugą połowę ciasta i wyłożyć resztę masy i posypać wiórkami kokosowymi.
Najlepiej smakuję następnego dnia.