Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem
To ulubione ciasto mojej babci;)
1. Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, cukier waniliowy, sproszkowane budynie i mąkę zmieszaną z proszkiem. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę o eym. 26x35cm, piec 30-35 min w temp. 180st. Przestudzić i przekroić na 3 części. 2. Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru waniliowego. Przestudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimnego budyniu i po trosze śmietany. Dodać mleko w proszku. Na pierwszy blat ciasta rozsmarować dżem, posmarować warstwą kremu, przykryć drugim blatem. Wyłożyć resztę kremu, położyć ostatni blat ciasta. Polać polewą. Schłodzić.
1. Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, cukier waniliowy, sproszkowane budynie i mąkę zmieszaną z proszkiem. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę o eym. 26x35cm, piec 30-35 min w temp. 180st. Przestudzić i przekroić na 3 części. 2. Budyń ugotować na mleku z dodatkiem cukru waniliowego. Przestudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce zimnego budyniu i po trosze śmietany. Dodać mleko w proszku. Na pierwszy blat ciasta rozsmarować dżem, posmarować warstwą kremu, przykryć drugim blatem. Wyłożyć resztę kremu, położyć ostatni blat ciasta. Polać polewą. Schłodzić.
cherry
dzejlo
evita0007
czekoladka_m
A co do pączka to nie jadłam od Tłustego Czwartku więc chętnie się zamienię;)
elzbieta8960
luna
Lady Marmolada