Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem - Posmak Banana
Biszkopt: Białka ubić z cukrem na pianę. Następnie dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i capucino. Dokładnie zmiksować. Wlać do tortownicy nasmarowanej tłuszczem i piec 40 minut. Po upieczeniu przestudzić i przekroić na pół. Krem: Zagotować 1,5 szkl. mleka. W 1 szkl. mleka rozrobić proszek. Wlać do gotojuącego się mleka i mieszać aby nie było grudek. Ostudzić. Dodać miękkie masło i miksować na puszystą masę. Dodać sok z cytryny. Schłodzić. Rozpuścić galaretkę. Biszkopt nasączyć sokiem. Przełożyć kremem. Pokrojony banan w plasterki ułożyć na wierzchu i zalać tężejącą galaretką. Lekko schłodzić.Smacznego!;)
luna
asia77