Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem waniliowym
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać mąkę i mleko. Ciągle mieszając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dokładnie wymieszać. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z masą. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm) wysmarowanej tłuszczem i posypaną bułka tartą. Piec około 40 minut. Gdy ciasto będzie zimne przekroić je na 3 krążki. Krem: w 0,5 szkl mleka rozprowadzić mąkę i mąkę ziemniaczaną. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko z rozprowadzonymi mąkami. Mieszając zagotować. Do gorącej masy budyniowej wrzucać niewielkie kawałki margaryny, wszystko energicznie wymieszać i jeszcze raz zagotować. Krem lekko przestudzić i jeszcze ciepłym przełożyć ciasto. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową.