Sposób przygotowania:
Ciasto z masą cytrynową
Do żółtek wsypać proszek do pieczenia i wlać ocet, wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka i Jeszcze chwilę ubijać, dosypując przesiane przez sito obie mąki. Niezbyt duż blaszkę wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem i wylać ciasto. Piec – jak biszkopt – do 15 minut w temp. 200 stopni C. Szklankę wody zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną. Potem dodać sok z cytryny. Oddzielnie wymieszać zimne mleko z mąką ziemniaczaną i mieszając, wlać je do gotującej masy. Ugotować jak budyń. Ostudzić. Ciasto przekroić na pół i przełożyć masą (najlepiej przekrawa się ciasto upieczone dzień wcześniej). Wierzch można polać lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Ja oblałam polewą z białej czekolady.
cherry
js28
Lady Marmolada
js28