Sposób przygotowania:
Ciasto z musem pomarańczowym
CIASTO: W misce utrzyj margarynę z cukrem. Dodaj jajka, skórkę z 3 pomarańczy,a na koniec wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto podziel na 2 części. I piecz każde z osobna ok.12 minut, na blaszce o rozmiarach 25x36 cm, w 180 stopni Celcjusza. MUS POMARAŃCZOWY: W osobnym naczyniu cukier zagotowuj z 1/2 litra wody. Sok z pomarańczy wymieszaj żółtkami, kisielem, i mąką ziemniaczaną. Wlej do wrzącej wody z cukrem. Chwilkę pogotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Gorącą masę przełóż na ciasto. Na masę ułóż owoce, u mnie to jeżyny, jabłka i brzoskwinie ze słoika. Przygotuj galaretkę (według przepisu na opakowaniu)i tężącą wlej na ciasto
gusia1000