Sposób przygotowania:
Ciasto z serowo- bananową masą
Ciasto: Oddzielić białka jajek i ubić na sztywno z odrobiną soli do ubitych białek dodać cukier i ubić, aż powstanie biała beza, następnie dodać żółtka i delikatnie połączyć z pianą. Przesiać mąkę z budyniem oraz proszkiem do pieczenia i dodać do jajecznej masy, wymieszać i na koniec dodać posiekaną czekoladę. Ciasto wylać do wyłożonej papierem formy i piec w temp. 180 st. Masa: Ser zmiksować z cukrem i bananami na gładką masę. Galaretkę rozpuścić razem z żelatyną w 3/4 szklanki wody i jak przestygnie dodać do masy serowej, dokładnie wszystko połączyć. Upieczone i ostudzone ciasto przeciąć na dwa placki i dokładnie nasączyć kawą, Spód ciasta ponownie umieścić w formie i wyłożyć na nim całą już gęstniejącą masę serową, przykryć drugim plackiem . Wierzch ciasta polać polewą czekoladową i posypać kolorową posypką, schłodzić.