Sposób przygotowania:
Ciasto z sezamem
Ciasto I: Żółtka ucieramy z cukrami. Dodajemy do pozostałych składników i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części i wykładamy na blaszki 25/36. Sezam: Miód, sezamek, cukier, margarynę zagotowujemy, studzimy i dajemy na jedną część ciasta I. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach w formie 25/36. Kokos: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe. Na drugą połowę ciasta I wykładamy najpierw powidło, a na nie rozsmarowujemy kokos. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Ciasto II: Z Mąki, cukru pudru, margaryny, śmietany, sody, żółtek i miodu zrobić ciasto. Upiec w formie 25/36 w 180 stopniach do 20 minut. Masa: W niewielkiej ilości mleka rozmieszać mąkę, resztę zagotować z cukrami, na gotujące wlać mąkę. Ugotować , ostudzić i utrzeć z margaryną. Przełożenie: Ciasto II- połowa masy- Ciasto z sezamkiem- reszta masy- ciasto z kokosem- dowolna dekoracja