Sposób przygotowania:
Ciasto z wiśniami i bezą
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier nadal miksując. Dodać żółtka i zmiksować. Następnie przesitowaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymeiszac i piec ok. 25 minut w 180 stopniach. Przeciąć na pół. Ciasto kruche: Margarynę utrzeć z żółtkami. Dodać cukier puder i wymieszać. Następnie przesitować mąke i proszek do pieczenia. Wszystko razem zagnieść i piec w 180 stopniach na złoty kolor. Beza: Białka ubić na sztywna pianę. Gdy będzie już twarda dodać cukier i jeszcze kilka minut miksować. Pod koniec dodać sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Rozłożyc na blasze tak, aby beza miała nieregularny wierzch. Włożyc do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 130 stopni. Piec ok. 40 minut. Po wyłaczeniu piekarnika zostawić w nim bezę do wystygnięcia. Masa: Budyń ugotowac na mleku. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać zimny budyń i cukier puder. Zmiksować. Wiśnie: Wiśnie umyć i wydrylować. Włożyć do garnka i trochę rozgotować. Wsypac cukier zelujący i jeszcze chwilę pogotować. Ostudzić. Przełożenie: biszkopt+masa+ciasto kruche+wisnie+biszkopt+masa+beza