Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasto ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Taki placek z gotowanych ziemniaków podawać z sosem, mięsem i surówką

Ciasto ziemniaczane

Składniki:

Ciasto ziemniaczane

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ziemniaczane
Ugotowane, przestudzone ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Boczek pokrojony w plastry wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem podsmażyć na patelni. Dodać utarte ziemniaki, pokrojone w kostkę pomidory, natkę pietruszki, pieprz i sól, wymieszać. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, włożyć mieszankę ziemniaczaną, przycisnąć. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25-30 minut.