Sposób przygotowania:
Ciecierzyca po chińksu
Ciecierzycę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Gotujemy ciecierzycę przez 1,5 godziny. Marchew oraz seler ścieramy na tarce, cebulę, grzyby mun i pieczarki kroimy w kostkę, wszystko razem podsmażamy na woku. Dodajemy sos sojowy, przyprawę chińską, przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy, smażymy 10 minut. Dodajemy ugotowaną ciecierzycę, mieszamy. Zaczynamy gotować makaron do woka (3 minuty od momentu wrzenia). Do patelni dodajemy sos słodko-kwaśny. Stopniowo wlewamy szklankę wody i jeszcze chwilę gotujemy aż mam sos. Nakładamy makaron i mieszamy. Nakładamy na talerz, posypuję pokrojonym w kostkę awokado, sezamem i kiełkami.
marietta
Noruas
Dziękuję :)