Sposób przygotowania:
Cielęcina w pieprzowym sosie
Cielęcinę umyć pod bieżącą, zimną wodą. Pokroić na małe kawałki, posypać rozmarynem, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju, włożyć mięso i smażyć około 8 minut, od czasu do czasu mieszając. Cebulę posiekać, marchewkę pokroić w słupki. Masło roztopić na patelni, wrzucić cebulę, zrumienić. Dodać marchewkę i miód. Wszystko razem wymieszać, oprószyć rozmarynem, solą i pieprzem. Dusić przez 5 minut. Łyżkę oleju rozgrzać w rondlu. Wsypać ziarna pieprzu, smażyć około 1 minutę. Wlać rosół, ocet winny i śmietanę, wymieszać. Gotować około 10 minut, aż sos zgęstnieje. Dodać mięso, wszystko razem poddusić jeszcze kilka minut.