Sposób przygotowania:
Cudo brzoskwiniowo orzechowe
1. Ciasto: orzechy zmielić, białka ubić na sztywno z 3 łyżkami zimnej wody. Stopniowo dodać szczyptę soli, cukry, żółtka, mąki, proszek i orzechy. Delikatnie mieszać. Przełożyć do tortownicy śr 26 cm.Piec 15-20 minut w 180 stopniach. Studzić i przekroić na 2 krążki. 2. Masa serowa: żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody.Brzoskwinie osączyć.3 połówki odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować. Twaróg utrzeć z cukrem, dodać zmiksowane brzoskwinie. Żelatynę podgrzać, aż się rozpuści. Studzić. Powoli wlać do masy. Dodać połamaną czekoladę i połamane na pół pralniki. Masę rozsmarować na krążku ciasta, przykryć drugim krążkiem i schłodzić. 3. Masa czerwona: w 1 szklance napoju rozpuścić budynie, resztę zagotować. Wlać budynie i energicznie mieszać na jednolitą masę. Lekko studzić, wyłożyć na biszkopt. Schłodzić 4. Śmietanę ubić z cukrem i fiksami. Wierzch i boki ciasta smarować śmietaną, posypać startą czekoladą i dekorować brzoskwiniami.