Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Cukinia faszerowana ryżem z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cukinię faszerowaną podawać na gorąco.

Cukinia faszerowana ryżem z jajkami

Składniki:

Cukinia faszerowana ryżem z jajkami

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana ryżem z jajkami
Cukinię obrać, łyżeczką wydrążyć miąższ. Cukinię obgotować w osolonej wodzie. Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem bulionetki. Cebulę drobno posiekać i razem z miąższem podsmażyć na maśle. Następnie dodać ugotowany, przestudzony ryż, wlać roztrzepane widelcem jajka, przyprawić do smaku, wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić cukinię, zalać śmietaną wymieszaną z koncentratem pomidorowym, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i zapiec.