Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Cukinia faszerowana szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Na bardzo wykwintną kolację

Cukinia faszerowana szpinakiem

Składniki:

Cukinia faszerowana szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Cukinia faszerowana szpinakiem
Szpinak umyć, odsączyć na sicie, drobno pokroić. Cukinie umyć, ściąć końce, przekroić wzdłuż. Łyżka wyjąć miąższ, tak by ścianki pozostały dosyć grube. Miąższ posiekać. Czosnek obrać, posiekać. Miąższ cukinii połączyć ze szpinakiem, wymieszać. Dodać ser, tartą bułkę, jajko, czosnek oraz olej. Masę przyprawić solą i pieprzem, starannie wyrobić. Połówki cukinii napełniać farszem i składać w kształt całych warzyw. Owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami. Włożyć do szerokiego, płaskiego rondla, podlać bulionem dokładnie wymieszanym z winem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 40 min.