Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Cukinia nadziewana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Właśnie nastał sezon na cukinie - warto wykorzystać ten okres i przyrządzić ją w tej wersji

Cukinia nadziewana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cukinia nadziewana

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia nadziewana
Cukinię umyć, przekroić na połówki, wydrążyć miąższ i obgotować w osolonej wodzie. Jedną połówkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone pieczarki, dusić około 5 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso, cukinię, obrane ze skórki pomidory i śmietanę. Dusić pod przykryciem do miękkości. Połączyć z ryżem, przyprawić do smaku. Farsz nakładać w połówki cukinii, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiec w nagrzanym piekarniku.
Cukinia nadziewana
Etap 1
Cukinia nadziewana
Etap 2
Cukinia nadziewana
Etap 3
Cukinia nadziewana
Etap 4