Sposób przygotowania:
Cukinia nadziewana
Cukinię umyć, przekroić na połówki, wydrążyć miąższ i obgotować w osolonej wodzie. Jedną połówkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojone pieczarki, dusić około 5 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso, cukinię, obrane ze skórki pomidory i śmietanę. Dusić pod przykryciem do miękkości. Połączyć z ryżem, przyprawić do smaku. Farsz nakładać w połówki cukinii, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiec w nagrzanym piekarniku.
![Cukinia nadziewana Cukinia nadziewana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-nadziewana-55886.jpg)
![Cukinia nadziewana Cukinia nadziewana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-nadziewana-55887.jpg)
![Cukinia nadziewana Cukinia nadziewana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-nadziewana-55888.jpg)
![Cukinia nadziewana Cukinia nadziewana](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/cukinia-nadziewana-55889.jpg)